top of page
Пошук
  • Consulat honoraire d'Ukraine à Montréal

КВЕБЕК ВШАНУВАВ ГЕРОЇЧНИЙ ОПІР УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Оновлено: 5 бер. 2023 р.


francois-legault-quebec-ukrainian-delegation
eugene-czolij-francois-legault-quebec
Фото з Офісу Прем’єр-міністра Квебеку:
1. Прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Лего з українською делегацією; і
2. Евген Чолій і Прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Лего.

23 лютого 2023 року Почесний консул України в Монреалі Евген Чолій очолив українську делегацію до міста Квебек на вшанування Урядом Квебеку героїчного опору українського народу повномасштабній війні Росії проти України.

Прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Лего привітав українську делегацію в Національній асамблеї Квебеку та запевнив, що Квебек і надалі підтримуватиме український народ.

Почесний консул України в Монреалі Евген Чолій і Президент Провінційної ради Квебеку Конґресу Українців Канади Михайло Швець подякували Прем’єр-міністру Квебеку за цю підтримку та допомогу близько 11 000 тимчасово переміщеним українцям у Квебеку.


Тоді Національна асамблея Квебеку одноголосно прийняла резолюцію на підтримку українського народу, подану членом Національної асамблеї від Роземонта Вінсентом Маріссалом.

Ця резолюція передбачає:

«Що Національнa асамблея підтверджує невід’ємне право українського народу на свою територіальну цілісність;

Що вона визнає збройну агресію проти України з боку Росії такою, що суперечить міжнародно-правовим актам, зокрема військову агресію проти цивільного населення, а також його критичної інфраструктури;

Що, як і Палата громад Канади, вона засуджує акти геноцидного характеру, вчинені проти українського народу, про які повідомляли ЗМІ;

Що вона вітає в Квебеку всіх тимчасово переміщених українок і українців, водночас закликаючи уряди Квебеку та Канади зробити все від них залежне, щоб сприяти їхньому прибуттю в країну;

Що вона підтверджує історичний характер своїх стосунків дружби з українською діаспорою в Квебеку;

Що вона вітає героїчний опір українського народу та сміливість руху, що протистоїть війні в Росії;

Що на завершення Національна асамблея вшановує пам’ять жертв хвилиною мовчання».

Після цієї резолюції Національна асамблея Квебеку вшанувала хвилиною мовчання пам’ять жертв повномасштабної війни Росії проти України.



20 переглядів0 коментарів
bottom of page